• Gratis verzending
 • Betaal gemakkelijk met iDeal
 • Zoek naar een verkooppunt in jouw buurt


  Plant een boom!

  Bij Mondaine geven we om de planeet. We zijn het eerste bedrijf ter wereld dat horlogerecycling aanbiedt en behoren tot de eerste volledig CO2-neutrale horlogemerken en -bedrijven ter wereld (Scope 1, 2 en 3 van het Greenhouse Gas Protocol) volgens de 3R-regels: Reduce, Reuse, Recyclen. Ook produceert onze fabriek in Biberist al onze horloges met behulp van groene energie waarvan 80% afkomstig is van ons eigen fotovoltaïsche zonnestelsel en volgt het de just-in-time productiemethode om ervoor te zorgen dat er geen onnodige of niet-duurzame overschotten ontstaan. Meer weten? Lees hier ons duurzaamheidsrapport.

  Als onderdeel van onze groene initiatieven planten we nu voor iedere Mondaine aankoop een boom in samenwerking met de organisatie Trees for All. Zo werken we samen aan een groenere toekomst. 

  Aan welke projecten werken we mee?

  Nieuw leembos in het Brabantse Groene Woud

  In het Brabantse Groene Woud komen van nature prachtige leembossen voor. Deze zeldzame bossen zijn een echte biodiversiteithotspot: er leven talloze soorten planten en dieren die kenmerkend zijn voor deze bossen. Die bijzondere natuur willen we verder uitbreiden én versterken. Daarom plant Trees for All samen met ARK Rewilding Nederland nieuw leembos. Tussen 2020 en 2023 hebben ze al 158.908 bomen en struiken geplant op voormalige agrarische gronden. Maar ze zijn nog niet klaar. Tussen 2023 en 2024 willen ze nog eens 117.650 bomen planten. Zo verbinden we bestaande natuur met elkaar en zorgen we ervoor dat de unieke biodiversiteit in deze bossen niet verloren gaat. Fijn voor mens én dier! Lees hier meer over dit project.

  Herstel van de mangrove in Mexico

  In de Golf van Mexico komen van oorsprong prachtige mangrovebossen voor. Deze bossen vormen een belangrijke verbinding tussen het land en de zee. Helaas is steeds meer mangrove verdwenen door houtkap en bosbranden. Daarom helpen we Trees for All de mangrove herstellen. Samen met SENDAS en de lokale bevolking planten ze 200.000 nieuwe bomen. Ook wordt het waternetwerk in het gebied verbeterd. Zo brengen we de natuur weer tot leven! Help je mee? Lees hier meer over dit project.

        

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0